Wat zijn bijzondere kamerplanten?

Wat zijn bijzondere kamerplanten?

Niks is fijner dan een opgeruimd huis met planten in huis die helemaal bloeien. Dit hoeven niet altijd nieuwe planten te zijn. Dit gevoel kan je ook maken door bepaalde planten met elkaar te combineren. Het is ook leuk om af en toe de planten een andere plek te geven. Planten zijn soms aan vervanging toe. Lees het artikel verder om erachter te komen wat de idealen kamerplanten zijn en die ook nog eens bijzonder zijn. Kijk bij Kwekerij de groot voor de mooie en bijzondere planten voor in jouw woning!

De Roos van Jericho

Dit is een hele bijzondere plant. De plant springt open wanneer de plant water binnenkrijgt. De plant kan overigens heel lang zonder water. Het is dus een ideale plant voor iemand die niet goed is in het bijhouden van de planten. Je hoeft maar een klein beetje water aan de plant te geven en de plant vouwt zich helemaal uit. Na een aantal dagen rolt de plant zich weer op en is de plant weer uitgedroogd. 

De Anthurium silver brush

Dit is een vrije kleine plant, maar hij is wel heel mooi. De plant is ideaal voor op een dressoir of op een bureau. De plant neemt niet veel plek in en is ook nog eens mooi. De plant heeft zoals zijn naam zegt zilver in zich. Je zult zilveren nerven in de plant zien. Hierdoor valt de plant zo op en is het een bijzondere plant.

De Syngonium three kings

Dit is ook een zeer bijzondere plant. Wat de plant zo bijzonder maakt is dat de bladeren van de plant drie verschillende kleuren kunnen hebben. De plant heeft de kleuren: groen, lichtgroen en wit. Op een blad kan je alle drie de kleuren zien. De bladeren van de plant zijn in een driehoekige vorm. De plant 

De Shangri-la godzilla

Je kan deze plant herkennen aan zijn opgerolde bladerenen. Dit maakt de kamerplant zo bijzonder. Dit is ook nog eens een plant die je gemakkelijk verzorgt en dat is voor veel mensen heel fijn. De plant is bijzonder maar ook nog een makkelijk in onderhoud. Ideaal dus!

De Monstera thai constellation

Deze gatenplant is heel zeldzaam. De plant heeft grote bladeren en dat is ook leuk voor op een plek in je woning waar je iets meer plek over hebt. je hebt deze plant in verschillende maten. De bladeren van de plant zijn gemarmerd en heeft kleine vakjes op zijn blad.