Hoe lang duurt een revalidatie?

Hoe lang duurt een revalidatie?

Het menselijk lichaam is een echt wonder van de natuur. Jammer genoeg kan het natuurlijk wel eens voorvallen dat er een zwaar fysiek probleem is door een blessure. Moet je geopereerd worden? Dan begint na de operatie ook de revalidatie. Maar hoe lang duurt dat nu eigenlijk om te revalideren? Welke factoren zijn van belang? En hoe pak je dat het best aan?

De aard van de blessure

De belangrijkste factor in de vraag hoe lang een revalidatie duurt is natuurlijk de aard van de blessure. Het spreekt voor zich dat een afgescheurde kruisband een andere revalidatieduur heeft dan bijvoorbeeld een gebroken pols. De aard van de blessure zal dan ook bepalen of je voor enkele weken of voor enkele maanden moet revalideren.

De leeftijd

Het menselijk lichaam zal zich anders gedragen bij dezelfde blessure naargelang de leeftijd. Ben je ouder? Dan verloopt het herstel trager en zijn de blessures in de regel een stuk ingrijpender dan op jonge leeftijd. Dit is dus een tweede zeer belangrijke factor in het bepalen van de revalidatieduur. Een gepensioneerde kan gemakkelijk rekenen op een revalidatie die dubbel zo lang duurt dan van een jonge en vitale persoon.

De professionele hulp

Het is nooit een goed idee om een revalidatie zonder duidelijk plan en zonder professionele hulp aan te vatten. Het niveau en de expertise van jouw hulp zal dan ook sterk bepalen hoe lang je moet revalideren. Experten zoals bijvoorbeeld Hand & Pols Fysiotherapie en Revalidatie hebben tonnen ervaring met tal van aandoeningen en blessures en kunnen een gedetailleerd plan opstellen om te revalideren.

Gezond blijven

Het ergste dat je kunt doen bij het revalideren is je op andere vlakken laten gaan. Een gezond lichaam zal een stuk sneller herstellen dan een lichaam dat dit niet is. Tracht dan ook voldoende te bewegen wat betreft de andere delen van jouw lichaam en vooral op krachten te blijven. Zo revalideer je zoals het moet!